
در دنیای مدرن، به طور گسترده ای از نرم افزارهای موشن گرافیک در تبلیغات، شبکه های اجتماعی، آموزش و سرگرمی استفاده میشود. همانطور که در مقاله ی موشن گرافیک چیست؟ توضیح داده شد؛ موشن گرافیک به کاربران اجازه میدهد تا ایده و هدف اصلی موضوع را به طور خلاصه و واضح متوجه شوند.
کاربران با استفاده از فیلم های آموزشی یا سرگرم کننده و انواع موشن گرافیک ها، میتوانند اهداف و برنامه های خود را به صورت روشن و قابل توجه جلوه دهند. چرخه ایجاد یک موشن گرافیک شامل چندین فرآیند تولید است، از طراحی ساده یک طرح گرفته تا ترکیب مدل های سه بعدی در یک صحنه پیچیده پویا. در ادامه به معرفی ۹ نرم افزار برتر جهت ساخت موشن گرافیک میپردازیم.

۱. نرم افزار Adobe After Effects
این نرم افزار موشن گرافیک بر اساس لایه ها ساخته شده و به عنوان ترکیبی از ویرایشگر فیلم و فتوشاپ کار میکند. Adobe به کاربران اجازه میدهد تا از مزیت یکپارچه سازی در اکوسیستم Creative Cloud استفاده کنند. افترافکت با سایر سیستم های ویرایش غیر خطی مانند Avid Media Composer و Final Cut Pro X به خوبی کار میکند و علاوه بر این، از اجرای برنامه های سه بعدی مانند 3ds Max ، Maya و Cinema 4D نیز پشتیبانی میکند.
این نرم افزار به تولید جلوه های بصری، ایجاد و مدیریت موشن گرافیک، ایجاد جلوه هایی برای انیمیشن ۲ بعدی، طرح و ترکیب بندی، مدیریت موسیقی، حذف اشیا، ایجاد الگوها، انجام اصلاح رنگ و ویرایش کمک میکند.
همچنین افترافکت با عناصر سه بعدی از طریق انواع افزونه ها کار میکند. این افزونه ها کاربران را قادر میسازند تا هنر انیمیشن را به بهترین نحو به صفحه نمایش بیاورند.
افترافکت ویرایشگر اصلی فیلم برای Adobe است که پس از ایجاد استوری بورد و عناصر در فتوشاپ و ایلوستریتور، برای متحرک سازی و ایجاد موشن گرافیک استفاده میشود. وقتی متحرک سازی پروژه افتر افکت را تمام کردید، میتوانید از آن خروجی تهیه کرده و ویدیوی نهایی را مشاهده کنید.

۲. نرم افزار Cinema 4D
برای هر کسی که مهارت استفاده از افترافکت را دارد، کار با Cinema 4D بسیار ساده محسوب میشود. هنرمندان موشن گرافیک برای راحتی و سهولت انعطاف پذیری هنگام ادغام در افترافکت، سینما فوردی را به سایر ابزارهای سه بعدی ترجیح میدهند. این نرم افزار یک محیط گردشی بصری را ارائه میدهد تا کاربران بتوانند به سرعت پارامترهای مختلف را ویرایش و تکثیر کنند.
سینما فوردی شامل ویژگی های منحصر به فرد و سازگاری با چندین موتور رندر مختلف با شتاب GPU است که به کاربران کمک میکند تا به سرعت، مدل های سه بعدی با کیفیت بالا را بر روی صفحه کامپیوتر نمایش دهند. محبوب ترین سازوکارهای رندر در سینما فوردیRedshift و V-Ray میباشد.
نرم افزار سینما فوردی در دنیای موشن گرافیک برای جلوه های مدل سازی، تکسچر، رندر، انیمیشن و شبیه سازی کاملاً گسترده است. این نرم افزار بیشتر برای کار با جلوه های بصری در سطح صنعتی استفاده میشود. اگر قصد ادغام کردن عناصر سه بعدی را در یک پروژه دارید، بهتر از این نرم افزار پیدا نخواهید کرد.

۳. نرم افزار Adobe Premiere Pro
Adobe در ادغام After Effects و Premiere با هم پیشرفت های بزرگی داشته است و اهمیت پریمیر را هم برای طراحان موشن گرافیک و هم برای ویرایشگران فیلم بیشتر کرده است. یکی از ویژگی های قابل توجه آن توانایی ایجاد پیوندهای پویا بین خود و افتر افکت است. به این ترتیب، کاربران میتوانند بدون رندر گرفتن، تنظیمات نهایی را در ترکیبات و تصاویر انجام دهند.
نرم افزار پریمیر پرو برنامه ای برای ویرایش فیلم ها بر اساس جدول زمانی است که یک موشن گرافیست از آن برای گردآوری و ادغام، ویدئو و صدا استفاده میکند.
پریمیر پرو مکانی است که طراحان موشن گرافیک فیلم های خود را ویرایش میکنند و جلوه های نهایی، مانند موسیقی، جلوه های صوتی، انتقال موارد اضافه شده و همچنین قطعه های انیمیشن احتمالاً برش داده شده برای افزایش جریان و همگام سازی کل ویدیو را اضافه میکنند.

۴. نرم افزار Mocha Pro
نرم افزار موکا به عنوان نرم افزار ترکینگ صفحهای، حرکت مجموعه ای از پیکسل ها را ردیابی میکند و ابزاری ایده آل برای هنرمندان موشن گرافیک است که علاقه مند به انجام تعویض و جایگذاری صحنه ها هستند. استفاده از این نرم افزار ممکن است در مرحله اولیه دشوار باشد اما پس از تمرین و یادگیری استفاده از پلاگین ها ردیابی هر حرکتی آسان خواهد بود.
این نرم افزار یک ابزار بسیار قدرتمند بین هنرمندان انیمیشن است که توانایی تعویض صفحه، از بین بردن اشیا و روتوسکوپ را دارد. استفاده از این ابزار برای پروژه های تجاری نیز بسیار مفید میباشد.
موکا پرو می تواند به عنوان یک افزونه در After Effects یا Premiere Pro اضافه شود. این بدان معناست که شما می توانید به راحتی با افترافکت شروع به ردیابی عکس در موکا کنید و سپس با داده های دوربین ردیابی شده به قسمت افترافکت برگردید. این قابلیت ها باعث شده است که Mocha AE یکی از بهترین ابزارها برای موشن گرافیک در بین موشن گرافیست ها باشد.

۵. نرم افزار Adobe Photoshop
فتوشاپ که یک نرم افزار مبتنی بر پیکسل است به عنوان یک ابزار همه کاره بین موشن گرافیست ها استفاده میشود؛ ادیت استوری برد ها، ایجاد گیف و غیره. نرم افزار فتوشاپ به عنوان دست راست طراحان و گرافیست ها محسوب میشود و در هر زمان میتوانند از آن استفاده کنند.
تجربه در فتوشاپ به کاربران کمک میکند تا عناصر طراحی جدید را برای پروژه های موشن گرافیک ایجاد کنند. از جمله کارهایی که یک موشن گرافیست میتواند با فتوشاپ انجام دهد به این شرح است: تغییر اندازه تصاویر بیش از حد بزرگ، برش بخشی از عکس ها، تصویرسازی، ایجاد طرح های جدید با استفاده از فیلترهای مختلف و…
یکی دیگر از ویژگی های فتوشاپ، ایجاد Storyboards است. بعضی از مردم ترجیح میدهند این کار را به صورت دستی با قلم و کاغذ انجام دهند اما فتوشاپ یک نرم افزار طراحی عالی برای طرح های سریع و ترکیبی محسوب میشود. بزرگترین مزیت فتوشاپ ادغام آن با creative clouds است که کاربران میتوانند به راحتی فایل های فتوشاپ را به طور مستقیم به نرم افزار های ادیت فیلم وارد کنند و بالعکس.

۶. نرم افزار Adobe Illustrator
یکی دیگر از ابزار های شناخته شده در صنعت طراحی و انیمیشن ایلوستریتور است. عملکرد این نرم افزار شبیه فتوشاپ بوده با این تفاوت که ایلوستریتور برخلاف فتوشاپ مبتنی بر پیکسل نبوده و به صورت برداری و وکتوری عمل میکند.
یک هنرمند موشن گرافیک از این نرم افزار برای طراحی شخصیت ها، اشیا، محیط ها، لوگو ها، آیکون ها و موارد دیگر استفاده میکند. علاوه بر این، برداری بودن این پلتفرم به دلیل بالاتر بودن کیفیت و پیکسلی نشدن بهترین ابزار برای طراحی لوگو ها میباشد.
کاربران درحین ادیت ویدیو موشن گرافیک میتوانند به راحتی وارد فایل های ایلوستریتور شده، تغییرات لازمه بر روی طرح های گرافیکی را انجام دهند و بدون از دست دادن کیفیت یا خراب شدن ادیت از قبل انجام شده به محیط ادیت فیلم بازگردند. با تغییرآبجکتی و ذخیره کردن آن فایل، به طور خودکار در افترافکت نیز تغییرات اعمال میشوند زیرا هر دو برنامه از نرم افزار های کاربردی ادوبی محسوب میشوند.

۷. نرم افزار Maya
مایا یک نرم افزار شناخته شده صنعتی برای مدل سازی، انیمیشن و رندر سه بعدی است. قابل ذکر است که از مایا در بهترین استودیوهای هالیوود برای مدل سازی و ایجاد انیمیشن استفاده میکنند. مایا به کاربران اجازه میدهد تا بتوانند با استفاده از اسکریپت نویسی قابلیت ها را فراتر از آنچه که فقط با ابزارهای یکپارچه و ساده امکان پذیر است، گسترش دهند.
این نرم افزار یک برنامه کامل توسعه منابع سه بعدی برای فیلم ها، تلویزیون و بازی های ویدیویی است اما میتوان آن را با موفقیت در موشن گرافیک ها نیز به کار برد. سالهاست که از این نرم افزار برای گرافیک سه بعدی میکنند و هم اکنون با نرم افزار Cinema 4D در یک رقابت واقعی قرار دارند.
توانایی پردازش رندرها و انیمیشن های سه بعدی با کیفیت، آن را به یکی از برجسته ترین نرم افزارهای حرکتی تبدیل کرده است. با این حال، رابط کاربری مایا برای کسانی که قبلاً با قابلیت سه بعدی کار نکرده اند، کمی پیچیده به نظر میرسد. اگرچه از این نرم افزار در صنعت سرگرمی استفاده میشود اما منحنی یادگیری آن کاملاً شیب دار و به رو به بالا است.

۸. نرم افزار Nuke
از Nuke و After Effects به راحتی میتوان در پروژه های مشابه آهنگسازی استفاده کرد اما Nuke به طور خاص برای پاسخگویی به نیازهای کاربران ماهر طراحی شده است. Nuke یک نرم افزار حرفه ای کامپوزیت دیجیتال مبتنی بر گره حرفه ای است که برای ترکیب عناصر سه بعدی و فیلم در بالاترین سطح در زمینه طراحی موشن استفاده میشود. این سیستم برای کار کردن بر روی پروژه های مشترک بزرگ بسیار موثر است.
از نرم افزار Nuke در سراسر جهان برای تولید فیلم های مهم و تلویزیونی استفاده میشود. همچنین به دلیل لیست چشمگیر قابلیت های 3D و 4D، در بین تولید کنندگان برجسته گرافیک حرفه ای و انیمیشن محبوب است.
در حالی که After Effects از یک سیستم چند سطحی استفاده میکند این نرم افزار برای موشن گرافیک، استفاده از سیستم گره را هنگام پیکربندی ترکیبات امکان پذیر میسازد. به همین دلیل است که Nuke بیشتر توسط استودیوها یا هنرمندان سطح بالای MoGraph استفاده میشود.

۹. نرم افزار Blender
Blender یکی از بهترین نرم افزارهای رایگان VFX و مدل سازی سه بعدی منبع باز برای ایجاد تصاویر سه بعدی است که توسط بسیاری از هنرمندان در صنعت بازی های ویدیویی و گرافیک استفاده میشود. این نرم افزار از مدل سازی سه بعدی، انیمیشن، شبیه سازی، رندر، ترکیب و ردیابی حرکت، ویرایش ویدئو و همچنین مدل سازی دو بعدی پشتیبانی میکند.
بلندر مانند مایا، منحنی یادگیری بسیار تندی دارد. اگر یک هنرمند بتواند از پس این مسئله برآید، به راحتی میتواند از این فضای منبع باز به بهترین نحو استفاده کند. این فضای منبع باز شامل رندر CPU / GPU / VR، سایه بان های PBR، پشتیبانی از نور HDR، نقاشی سه بعدی با برس های بافت دار و موارد دیگر است.
اگر در حال مدل سازی دنیای جدید، خلق شخصیت های جدید یا جلوه های جذاب باشید، Blender بهترین نرم افزار رایگان موشن گرافیک است که به مهارت های شما اضافه میکند.